Så jobbar vi

Vi utgår från dina idéer, personlighet och förutsättningar. Det är du som ska ha kläderna och målet är att du ska känna dig fantastisk i dem. Service och kvalitet är viktigt för att få ett bra resultat och vi vill se 100% nöjda kunder.

Såhär fungerar det när du beställer från Vanadium:

  • Du har en idé om vad du skulle vilja ha och kanske till och med kan inspireras av bilderna i galleriet. Annars får du hjälp att utforma rätt modell och plagg för just dig!
  • Kontakta Vanadium så diskuterar vi hur ditt plagg skulle kunna se ut.
  • Mått tas alltid av Vanadium. Genom att träffas får du också möjlighet att själv se olika material och tillbehör samt få förslag på vad som passar, så att du kan välja det som stämmer med dina önskemål. Denna kreativa process brukar också leda till nya idéer.
  • Vid måttagningen får du ett beräknat pris samt ett leveransdatum. Leveranstiden varierar över året beroende på mängden beställningar som kommer in, men vanligtvis är den runt tre veckor.
  • Beroende på vad du beställt är det troligen aktuellt med en eller flera provningar. Vi bestämmer tid för provning utifrån när du kan. Kvällar och helger är inget problem. Provningarna är viktiga för att du ska bli riktigt nöjd med ditt plagg.
  • Betalning sker antingen kontant eller via insättning på vårt affärskonto senast vid leverans. Vid omfattande materialkostnader för ditt plagg kan det bli aktuellt med en delbetalning under arbetets gång.
  • Plagg som ska skickas betalas till firmans konto i förskott, eller skickas mot postförskott. Som kund står du för frakten och rekommendering (så att det säkert kommer fram).

Vanadium tar inte emot beställningar utifrån mått kunden själv tagit; erfarenhet har visat att det inte ger tillräckliga förutsättningar för att uppnå den höga kvalitet Vanadium står för.

För korsetter gäller unika specialvillkor till din fördel: Då det inte går att prova en korsett ordentligt innan snörningen är isatt, d.v.s. när korsetten är i stort sett klar. Att göra ändringar i det läget ger sällan goda resultat. I stället arbetar Vanadium med en alternativ metod för måttagning och utformning av mönster till korsetten. Denna metod är så effektiv att inga provningar behövs efter måttagningen, och du som kund får ändå garantin att om korsetten inte skulle passa behöver du inte köpa den. Hittills har ingen behövt utnyttja den garantin.

Vanadiums produktgaranti

Nöjda kunder kommer tillbaka och de berättar om Vanadium för andra. För att du ska bli nöjd har Vanadium en unik produktgaranti som gäller under ett år och innebär att om plagget, vid normal användning går sönder pga brister i materialet eller sömnadsarbetet, kommer Vanadium utan kostnad att stå för reparation av plagget. Denna garanti är möjlig tack vare att nästan inga kunder behöver utnyttja den.

I övrigt gäller villkoren i konsumentlagstiftningen.

Priser

Vi strävar alltid efter att hålla priserna rimliga, även om det är skräddarsytt. Varje plagg är ett unikt stycke hantverk skapat tack vara mångårig erfarenhet. Därför är det alltid dyrare än att handla i butiker som masstillverkar i låglöneländer. Å andra sidan får du ett plagg som är perfekt just för dig och som ingen annan har samma av. Du får kvalitet och service för dina pengar och vårt mål är att du ska vara lika nöjd med priset som med ditt plagg.

Nuförtiden, när de flesta har masstillverkade kläder, är det få som är medvetna om hur fantastiskt mycket snyggare ett plagg ser ut när det har rätt passform. En modell som ser bra ut på provdockan i affären ser kanske inte bra ut när det kommer på, om det inte sitter rätt på bäraren. Tyvärr tänker många att det är fel på dem själva, att de väger för mycket eller andra dumheter. Alla kan se bra ut; det handlar om att kläderna ska ha rätt modell, tyg och passform. Med kläder som framhäver det du trivs med känner du dig vacker och utstrålar att du är attraktiv och har stil. En av våra styrkor är förmågan att se vilka material och modeller en person klär i. Vi ger stilråd utan att dina egna önskemål hamnar i skuggan. Med hantverksskicklighet och mångåriga erfarenhet blir ditt drömplagg verklighet!

Alla priser på exempelplaggen i galleriet är inklusive moms, men exklusive material.